Tracing Origins: Radium Kommando

Utviklingen av Radium Kommando startet i 2015. På dette tidspunktet besto sortimentet vårt av ORIGINAL, SABOTØR MK I & MK II, og vi ønsket å lansere en «dressere» modell med en mindre militær tone.

Radium nummer 56

Ideen om en urskive i honeycomb-mønster ble inspirert av 1953 Rolex Ref. 6350 Explorer. Den første prototypen (Radium nummer 56) hadde en to-lags messingskive. Det nederste laget hadde vår nå forlatte «Norge»-logo og var sølvbelagt. Grunnen til at det ble forlatt er at vi ikke eide designet. Tradisjonelt brukt på gamle norske glasskrukker, var logoen i allmennheten på den tiden, men den ble igjen opphavsrettsbeskyttet rundt 2015 for bruk på drikkeglass og annet kjøkkenutstyr. Den øverste skiven ble elektrokjemisk svertet til en skinnende finish. Klokken hadde vår standard aluminiumskasse (i dag kalt "historisk" eller LongLugs) og sveitsiske ETA 6497-1.


Spesialstyrkene ser på

Etter sosialt medieinnhold som viser klokken brukt på en ekspedisjon til Himalaya, tok en fyr fra en norsk spesialstyrke ut kontakt om å lage armbåndsuret sitt basert på 56. Sølvlogoen ble deretter erstattet med enhetens emblem og «Radium» ble erstattet av et annet ord vi lovet at vi aldri skulle avsløre, så det vil vi ikke. Sakene var anodisert svart.

Den første kommandoen

Den militære enheten var fornøyd med sin nye klokke, så vi bestemte oss for å lage en identisk versjon for det sivile markedet, ved å bruke vår vanlige aluminiumskasse for å skille den fra den militære versjonen. Navnet «Kommando» ble til som et nikk til norske frihetskjempere, som også var kjent som kommandosoldater. I likhet med "Nummer 56", inneholdt den første Kommando-skiven vår gamle Radium-logo.


Ny logomodell

Kommandoen forble uendret til vår nye logo kom i 2018, og ble utgitt som en stealth-modell med grå lume (Kommando Gråbein) og senere som en ørkenfarget mono-versjon (Kommando ørken).


Luft, sjø, land.

I 2021 ble det lansert tre nye versjoner. Disse modellene har fortsatt den historiske urkassen eller LongLugs-vesken, og hadde helt nye skiver og farget lume. Gult for luft, blått for sjø og grønt for land. Luftmodellen har en perforert skive, havet har bølger og land har mønsteret fra dekkene til et klassisk militærkjøretøy, Volvo Felt aka Volvo Valp.


Kommando i dag.

Etter lanseringen av vår SL- eller ShortLugs-kasse med sveitsisk selvopptrekkende Sellita 200B-kaliber, har det vært hyppige forespørsler om en SL Auto Kommando. Så kommandoen er nå tilgjengelig både som ShortLugs Auto og LongLongs håndvind.

Opprinnelig et forsøk på å lage en kledd Radium, Kommandoen ble en spesialstyrkes favoritt – og resten er historie.