IKON I 25 EKSEMPLARER: EN NY RADIUM ER FØDT

AN IKON IN 25 UNITS: A NEW RADIUM IS BORN

RADIUM IKON er vår første helt nye kasse siden oppstarten i 2014, riktignok med unntak av forbedringer på vår grunnkasse og en versjon av grunnkassen i 38mm.

Med utformingen av urkassen skyter vi en pil bakover i historien. Kassen består av en flat plate ned mot håndleddet, på denne skyter en hylse med «beskyttelseshette» opp. Hensikten med «hetten» er å motstå støt forfra, og du gjenkjenner kanskje slike hetter fra gamle bil- og sykkellykter. På trafikkskilt er det vel i bruk fremdeles. RADIUM IKON er så vidt vi vet den eneste klokken som har en slik hette, og i våre øyne gir den en allerede distinkt klokke et enda mer historisk preg.

I begynnelsen av prosjektet visste vi ikke hvilket navn klokken ville få, men fordi formgivningen var brutal og kompromissløs i forhold til en gammeldags produksjonsmetode hvor funksjon og form henger 100% sammen, kalte vi prosjektet «Den Stygge Andungen». I ettertid oppleves utformingen som kjernen av vår identitet, derav navnet «Ikon», som er det vi strekker oss etter.

 

 

Urskiven er ny for modellen. Utformingen er mer kompakt enn moderne klokker, med mye «luft» på utsiden av indeksene. Dette gjør at klokken føles mindre «breial», og refererer til gamle militære armbåndsur, som både var mindre og gjerne hadde mer «luft» ut mot bezelen.

Den røde «dotten» klokka seks er der for å fortelle at dette er ned på skiven, ikke opp. Når du for eksempel ser klokken på nattbordet fra sovestilling og kanskje ikke er helt klar i hue, er raskest mulig nord/sør-orientering av betydning. I tillegg liker vi at den røde dotten refererer til gamle cockpitklokker, der en rød dot på klokken indikerer at du ser «elapsed» altså tilbakelagt tid.

Klokken er drevet av et Sveitsisk selvtrekkende SW200, er 41mm og har det samme fotavtrykket som vår 41mm SL (short-lug). Safirglass. Meget lav vekt slik du kan forvente av Radiumklokker.

Selv om klokken er ny, ser det ikke ny ut. Tvert i mot ser den eldgammel ut, og aluminiumsmaterialet er utsatt for syntetiske tensider (overflateaktive stoffer) som har gjort kassen mørk. Det ytterste belegget er delvis pusset vekk av oss, og når du som eier begynner å bruke den, vil du fremprovosere en brukspatina som er unik for deg. Typisk vil den bli litt lysere der den er slitt, og mørkere i kriker og kroker som aldri får slitasje. Når du har brukt den en måned eller to, vil dette bli tydelig.

Baklokket er gravert 25 eksemplarer 2024. Det vil produseres 25 per år.

De fire hullene rundt bezel? Det er enden av skruene fra baklokket. De er skrudd tvers gjennom kassa. Ikke forfinet eller forsøkt skjult, det er som det er. Dette er RADIUM IKON.

Vi håper og tror du vil bli veldig glad i RADIUM IKON.

Leser neste

RADIUM ACID-RESISTANT STEEL: A FIELD-TESTED DRESS WATCH.

Legg igjen en kommentar

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.