En av oss: Roar Uthaug

Roar Uthaug med kamera

Radiumista Roar Uthaugs norske kaiju-eventyr Troll er blitt Netflixs mest populære ikke-engelske film noensinne.

TROLL er nå Netflixs mest populære ikke-engelske filmtroll har fått gigantiske 128 millioner timer med visninger og er på topp 10 i 93 land inkludert hjemlandet Norge, USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan, Sør-Korea, Brasil og Mexico.

Gratulerer med en enorm suksess og skapelsen av Netflixs mest populære ikke-engelske film!

Takk skal du ha! Føles godt!

Hvorfor Troll, Roar?

Det er en idé jeg har hatt i over 20 år nå, så det var veldig hyggelig å endelig kunne lage filmen. Den var inspirert av norsk folklore og eventyr og jeg har alltid lurt på hva som ville skje hvis en av skapningene fra disse eventyrene ville våkne opp i dag. Hvordan ville regjeringen og hæren og alle reagert? Så det var på en måte grunnlaget for ideen.

Du var en av de første seks personene som bestilte en Radium-klokke tidligere. Fortell gjerne!

Jeg er interessert i vintage-klokker og verktøyklokker. Jeg liker det røft og anti-bling. Da jeg så (kreativ direktør) Thomas fronte et norskprodusert utrolig enkelt og gammeldags klokkemerke ble jeg begeistret og måtte skaffe meg en. Jeg er en stor fan av Radium Saboteur-linjen.

Får det noen håndleddstid?

Sikker. Jeg elsker å reise verden rundt med et stykke Norge på håndleddet. Det er noe veldig romantisk med Radium. Og jeg kan forsikre deg om at den aldri vil bli solgt.

Takk. Er du fornøyd med hvordan Troll kom ut?

Ja! Jeg tror jeg vil at filmen skal føles som en berg-og-dal-bane med skumle partier og lette partier. Å ha humor er en viktig ingrediens for å flytte historien og få publikum til å slappe av og kose seg og heller ikke ta filmen for seriøst. I denne tiden er det en fin flukt fra virkeligheten. Jeg håper filmen kan være det for folk.

Roar Uthaugs troll tar en eksplosjon

Folk vil ha en oppfølger til Troll, Roar. Vil det skje?

Hah. Jeg må svare på norsk på den. Vi får se om det går troll i ord...

Ha ha. Takk Roar.

Takk skal du ha!