En av oss: Kristopher Schau

Kristopher Schau er musiker, komiker, romanforfatter og programleder. Men mest av alt er han den slemme gutten med et hjerte av rent gull og en hjerne av høykarat diamanter.

HVORDAN BEGYNTE FORHOLDET VÅRT?

For å inspirere til ideer til podcasten min kjøper jeg ofte, kanskje ironisk nok, tilfeldige blader. Men da jeg så en artikkel om Radium-klokker i et tidsskrift for menn, forsvant ironien; Jeg ble umiddelbart forelsket. Den norskproduserte Radium-klokken gjorde meg slått - jeg fant klokken så treffende, så korrekt, liksom. Jeg måtte eie en. Og jeg er egentlig ikke en klokkemann.


SÅ HVA VAR PROBLEMET?

Dette var for noen år siden, og det var umulig å kjøpe Radium Instruments den gang, det var bare én fyr som laget dem og listene var fulle. Jeg visste ærlig talt ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg etablerte til og med et automatisk nettsøk etter Radium Instruments på internettauksjoner for å finne en! Da jeg ikke fikk noen resultater, kjøpte jeg en vintageklokke på Ebay, og skjønte ikke at vintageklokker var veldig små, som barneklokker, jeg brukte den aldri (ler). Det var ingenting jeg ville ha mer. Radium forble den vakreste klokken jeg noen gang har sett.


HVA VAR LØSNINGEN?

Vel, jeg nevnte min kjærlighet til Radium-klokker i en podcast- episode "Krisemøter" . Etter et par år nådde gutta fra Radium ut hånden. De hadde ordnet produksjonen og inviterte meg til å velge en klokke! Nå eier jeg endelig klokken jeg har ønsket meg i årevis. Det var verdt ventetiden.

HVILKEN KLOKKE GIKK DU FOR?

Den originale Radium Grønnspett (grønn spett) er den for meg. Jeg ville ha den med «Norge» på, en grønn urskive som ligner min første klokke som barn, og en klokke jeg er sikker på at bestefaren min ville godta!

Etter min mening er Radium et konsept av typen "minnebane". Det handler om alle tingene, store og små, som har gått tapt i tid, som ikke eksisterer lenger (ler) – jeg blir gammel og stadig mer opptatt av fortiden!


DET ER EN FLOTT HISTORIE. NOEN KJENTE SISTE ORD?

Jeg vil ha et godt instrument på håndleddet. Med et design som peker bakover i tid. Den motsatte måten av tiden selv.


TAKK FOR DENNE KRISTOPHER

Hei takk for at du svarte på anropet mitt!

Redaktørens notat: Kristopher's Original Radium Woodpecker er et utgått spesialutgave-prosjekt. Men vi har et fantastisk alternativ. Den originale SL-bilen i spettgrønn