En Radium er født

Klokken din starter som en blokk av ekstrudert aluminium, fra Hydros produksjonsanlegg i Magnor , nær svenskegrensen. Blokken er sterk, lett, slitesterk og klimaeffektiv.

Denne aluminiumsblokken blir deretter presisjonsfrest på Stålfjæra i Oslo, av maskinfører Magnus og hans trofaste følgesvenn.

Din urkasse og dens deler gjennomgår deretter eloksering i Horten . Anodisering er en elektrokjemisk prosess som omdanner metalloverflaten til en slitesterk, korrosjonsbestandig, anodisk oksidfinish. Den kan ikke flise eller skrelle. Anodisering ble patentert i 1923 av to britiske menn, Bengough og Stuart, og bruken av anodisering i industriell skala begynte samme år.

Så er det skiven.

Urskiven din starter som en tom messingskive. Skiven er laseren gravert i Ski utenfor Oslo. Fiberlasergraveringssystemer er ideelle for gravering av urskiver – ikke bare får du et skarpt og presist resultat – urskiven kan enkelt gjenopprettes i fremtiden, da markeringene er en fysisk del av messingen.

Skiven spraymales og lumes, enten for hånd eller automatisk, avhengig av urskiven det gjelder.

Hjertet til enhver klokke er bevegelsen.

Alle våre klokker er utstyrt med sveitsisk urverk; ETA 6497, ETA 6498, begge håndsårede bevegelser, og Sellite 200B automatisk. Vanligvis vil du finne ETA/Unitas-bevegelsene i våre historiske modeller (Long-lug-hus, ingen sentrale sekunder), og Sellita i våre moderne modeller (Short-lug-vesker, sentrale sekunder).

Klokken din blir levende

Under de dyktige hendene til ursmedmester Simen Solvold i hans verksted på Tveita, Oslo . Simen er en kjent ekspert på service og reparasjoner av vintageklokker, og er den perfekte håndverkeren til å jobbe på et tradisjonelt, mekanisk instrument som Radium.

Alt dette kommer sammen som et urverk du kan bruke med selvtillit og stolthet, og hvis du behandler det godt, vil det bli et skattet arvestykke for fremtidige generasjoner.