OPPDATERING** Norske bombeoffermedisinere i Ukraina mottar personlige klokker fra norsk vaktmiljø og Radium.

UPDATE** Norwegian bomb victim medics in Ukraine receive personal watches from Norwegian watch community and Radium.

Frigjørings- og veterandagen 8/5 - 2023

«High Five» til Ukrainas bombeofre, Frontline Medics' Sørsveen og Johnsen

Fra venstre: Radiumdesigner Thomas, Frivillig Ukraina-medic Sander Sørsveen, Urmaker Simen Sørvold og Radium Produksjonssjef Sjur Stangebye-Hansen.


Frivillige Ukraina Medisinske Sander Sørsveen og Simon Johnsen er medlemmer av Norges største vaktgruppe på Facebook, Klokkeriet. Da Klokkeriet hørte at to av deres medlemmer ble alvorlig skadet under en russisk bombing i Ukraina i februar, startet de en innsamling til Frontline Medics og samlet inn 110.000 kroner på kort tid.

På forespørsel fra Klokkeriet utviklet Radium Instruments klokker til de to mennene, som nylig ble levert til Sander og Simon. Vi bestemte oss for å kalle klokken "HIGH FIVE" fordi gutta fortjener takknemlighet og respekt. Når du ser på 12-markøren på skiven, er et stilisert "high five"-symbol tydelig.

På Tveitakontoret Urmaker Simen Sørvold overrakte den nymonterte klokken til Sander Sørsveen.

Simon og Sander opplevde støtten fra det norske urmiljøet som en meningsfull og høyst nødvendig overraskelse


"Det faktum at samfunnet ønsket å lage klokker for oss ga en følelse av støtte og omsorg i en tid som var ganske forferdelig. At Klokkeriet og Radium støttet oss, både som enkeltpersoner, men også arbeidet vårt i Ukraina - det er helt utrolig! Det er vanskelig. å beskrive, men jeg er evig takknemlig for det og det betyr mye."

- Simon Johnsen, ambulansearbeider, Frontline Medics

"Klokkeriets sponsing hjalp oss mye. Vi er helt avhengige av økonomisk støtte og donasjoner for å gjøre jobben vår siden alle utgifter er betalt av oss selv og samlet inn midler. Og det ble ikke bare startet en innsamling for å støtte oss, men vi skulle også ha våre helt egne og personlige klokker designet for å hedre oss. Vi var begge veldig fornøyde med initiativet."

- Sander Sørsveen, ambulansearbeider, Frontline Medics

"Noen ganger er "Hjem" det eneste ordet som betyr noe. Klokkene er spesialdesignet for dette prosjektet og inspirert av et kompass. Funksjoner som å navigere effektivt og finne veien er kjernen i designet."

- Thomas Malling, designer, Radium Instruments Norway

No-name versjon sikrer fremtidig støtte for Frontline Medics

I tillegg til Klokkeriets innsamlingsaksjon og klokker fra Radium, vil klokkemerket støtte Frontline Medics videre ved hvert salg av denne modellen.

"Vi ønsker å tilby klokkemodellen for salg, men uten navn på urskiven, og Radium vil også støtte Frontline Medics økonomisk for hvert klokkesalg."

- Sjur Stangebye-Hansen, produksjonssjef, Radium Instruments Norway

De to ambulansearbeiderne setter pris på Radiums fortsatte støtte


"Å selge disse klokkene til andre er en veldig hyggelig gest som jeg støtter. Vi trenger midler og at noen kanskje vil gjøre noe slikt for oss er fantastisk. De som kjøper klokkene vil få en utrolig kul klokke, men vil også støtte vital jobbe i Ukraina."

- Simon Johnsen, ambulansearbeider, Frontline Medics


"Hvis klokkene blir videre produsert og solgt, vil det utvilsomt hjelpe oss mye. All økonomisk støtte vi får betyr at vi kan hjelpe og redde flere liv. "

- Sander Sørsveen, ambulansearbeider, Frontline Medics

Begge mennene prøver å lære av ulykken

"Vi har absolutt lært av hendelsen. Der vi ble truffet var 2-3 km fra den russiske linjen, så i utgangspunktet hadde vi god margin til ikke å bli truffet eller målrettet. Det vi har sett etterpå er måten terrenget ble formet på. Vi var på en liten bakke, og på den andre siden var russerne også på en liten bakke og hadde direkte sikt til oss."

- Sander Sørsveen, ambulansearbeider, Frontline Medics


"Man kan alltid bli bedre. Vi lærer av angrepet og bruker kunnskapen i vårt videre arbeid. Arbeidet vi gjør er dessverre ikke risikofritt, og det kommer det aldri til å bli. Men vi tilstreber alltid at oppdragene skal være så trygge som mulig. ."

- Simon Johnsen, ambulansearbeider, Frontline Medics

NEDENFOR FINN DEL ÉN AV DENNE HISTORIEN, PUBLISERT I FEBRUAR 2023:

RADIUM ER BLITT BLE OM Å LAGE KLOKKER FOR TO FRIVILLIGE I UKRAINE. THOMAS, HVA ER HISTORIEN OM "HIGH FIVE"-KLOKKENE?

Det er en historie om motet til to menn og verdsettingen til hele det norske urmiljøet. Og en påminnelse om den pågående konflikten i Ukraina og farene som står overfor de som jobber frivillig der.

Torsdag 2. februar pådro to nordmenn seg alvorlige skader i et bombeangrep i den krigsherjede byen Bakhmut i Ukraina. Sander Sørsveen Trelvik og Simon Johnsen holdt på å evakuere skadde personer etter et russisk angrep i byen da overfallet skjedde. Begge mennene ble brakt til et lokalt sykehus for behandling og forventes å bli fullstendig friske.

Begge mennene er armbåndsur-entusiaster og medlemmer av det norske klokkeforumet Klokkeriet. Så snart nyhetene om angrepet kom, ble forummedlemmer forlovet og bestemte seg raskt for å gjøre noe spesielt for å hylle mennene. Senere samme dag tok Klokkeriet kontakt med oss ​​om å designe og produsere en super limited edition klokke for Simon og Sander. Dagen etter presenterte vi Klokkeriet-representantene vårt forslag. De godkjente.

Internt kaller vi klokken "HIGH FIVE", og går for en uformell måte å uttrykke vår takknemlighet og respekt på.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE DESIGNPROSESSEN?

Fort! Å designe en urskive tar normalt et par uker. Denne ble gjort på en dag. Vi ble inspirert og la alt annet til side.

Vi bestemte oss umiddelbart for å ikke ha et modellnavn, "HEDERSKLOKKE" er ikke til stede på skiven, det er bare en prosjektetikett. Snarere står navnene JOHNSEN og SØRSVEEN i sentrum. Du kan si at modellnavnet er etternavnene til gutta. Dette er vår måte å hedre dem på.

Da vi diskuterte prosjektet med gutta på Klokkeriet ble vi enige om å fremheve aktiviteter som å navigere i operasjonsområdet og finne veien hjem. Så det overordnede temaet er et tradisjonelt kompass, den typen du forventer å finne på et skip eller et fly.

Dekselet vil være 41mm Auto SL.

Urskiven er skarp og no-nonsense som vanlig, med fokus på nytte. Den har minuttmarkører og lysende timer, og vi har lagt til en veldig tydelig 12-klokkemarkør for å gjøre klokken umiddelbart gjenkjennelig som "HEDERSKLOKKE" og for å støtte kompasstemaet. Håndsettet er SL AUTO standard.

håndledd med Radium Instruments klokke
Skisse.

ER DU FORNØYD MED DESIGNEN?

Jeg er. Det er Radium DNA gjennom og gjennom, men i en mer moderne eller teknisk stil, objektiv, til og med. 12-markøren er en videreutvikling av vår klassiske dobbeltlinjeindeks. Sterkere med mer lys og retning. Vi vil at disse klokkene skal være umiddelbart gjenkjennelige i klokkesamfunnet - det er en del av hyllesten etter min mening. Vi håper virkelig Simon og Sander vil like dem.

HVORDAN VIL KLOKKENE LAGES?

Lokalt! Vi skal bruke vår tradisjonelle norske aluminium fra Magnor. Skivene skal etses i Ski rett utenfor Oslo og håndmales og lumes. Kassene freses og monteres i Oslo. De vil være utstyrt med Sellita automatisk kaliber 200B.

VIL HEDERSKLOKKENE VÆRE TILGJENGELIG Å KJØPE?

Ikke med etternavnsskive. Men det kan være interessant å tilby det uten navnegravering i en vanlig versjon, ettersom de som eier versjoner uten navn da ville bli en del av fortellingen om Simon og Sanders historie. Men for at et navn skal være til stede på urskiven, må det være på forespørsel fra et lovlig samfunn. Opptjent ikke kjøpt!

GRATULERER MED ET FANTASTISK PROSJEKT

Takk skal du ha. Vi er dypt beæret over å bli med i det norske urmiljøet for å vise respekt til Sander og Simon. Våre tanker er hos dem og vi håper på rask bedring. Berør tre!

NÅR SER VI DE FERDIGE KLOKKENE?

ASAP - Jeg gleder meg til å se dem i kjødet. Ingen ordspill selvfølgelig. Vi holder deg oppdatert.

Leser neste

The Art of Sabotage
ALL-NORWEGIAN COLLABORATION FOR OLYMPIC MEDALS ON NORWEGIAN SKIS

Legg igjen en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.